Jesteś tutaj

Jadłospis

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

Tydzień od 3.05.2021r. do 7.05.2021r.

Dzień

Śniadanie godz.: 8.30

II Śniadanie     godz.: 9.30

Zupa                                    godz.: 11.30

Drugie danie                            godz.: 11.30

Podwieczorek               godz.: 13.40

Poniedziałek

----------------------

--------------

---------------

------------------

-----------------

Wtorek

 

Pieczywo razowe z masłem,

kiełbaska na ciepło, ogórek kiszony,

bawarka / herbata owocowa

*(1,7)

 

Żurawina / orzechy

*(8)

Kapuśniak z kiszonej kapusty, z ziemniakami

na wywarze z warzyw

i z mięsem drobiowym b/s,

 z natką pietruszki

*(9)

 

 

Kasza kukurydziana gotowana na mleku z masłem i cynamonem, kompot wieloowocowy

*(7)

 

 

Pieczywo chrupkie z masłem,

pasta rybna ze szczypiorkiem, herbata malinowa

*(1,4,7)

 Środa

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, pieczywo mieszane z masłem,

pomidorem i rzodkiewką, herbata ziołowa

*(1,7)

 

 

Jabłko

 

Rosół z ryżem

 na wywarze z warzyw

 i mięsa drobiowego b/s,

z natką pietruszki

*(9)

 

Ziemniaki puree, kotlet drobiowy, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot z jabłek

*(1,3,7,15)

 

Kisiel cytrynowy,

chrupki kukurydziane

 

Czwartek

Chałka drożdżowa z masłem

i dżemem truskawkowym,

kakao / herbata z cytryną i miodem

*(1,3,7)

 

Melon / marchewka

Fasolowa z makaronem

 na wywarze z warzyw

i mięsa wołowego,

z natką pietruszki

*(1,3,9)

Kopytka z gulaszem wieprzowym, surówka z białej kapusty, marchewki, jabłka, kompot z czerwonej porzeczki

*(1,3,15)

Babka, mleko / herbata malinowa

*(1,3,7)

Piątek

Zupa mleczna z zacierką,

pieczywo razowe z masłem,

sałata lodowa i papryka,

herbata żurawinowa

*(1,7)

 

Sok wieloowocowy

Szczawiowa z ziemniakami

 i ciecierzycą, na wywarze

z warzyw i z mięsem

z indyka b/s, z natką pietruszki, zabielana

*(1,7,9)

 

Naleśniki z białym serem,

kompot z czerwonej porzeczki

*(1,3,7)

Gruszka,

ciasteczko owsiane

*(1,3)

UWAGA! Jadłospis dzieci z zaleceniami dietetycznymi różni się od podanego, będzie dostosowany do indywidualnej diety dziecka. Jadłospis jest uzupełniony przez opiekunki o wodę źródlaną – według indywidualnych potrzeb dziecka. Jadłospis może ulec zmianie.

SMACZNEGO!

Alergeny występujące w posiłkach:

1.Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3.Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe) 6.Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne 10.Gorczyca i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13.Łubin 14. Mięczaki; b/s – bez skóry

15. Potrawa sporządzona w piecu konwekcyjno - parowym